0
II Traditionale Barbatesti
Toate categoriile
Afiseaza filtre
Afişare 1 - 6 din 6 (1 pagini)

Ii tradiționale bărbătești - Povești impregnate de unicitate

Modelele de ii tradiționale bărbătești devin adevărate prilejuri de mândrie. Simboluri ale rădăcinilor strămoșești, componentele portului tradițional reflectă întocmai valorile autentice românești. Sunt concepute special pentru a-ți oferi șansa de a ieși din tiparele trendurilor actuale. Totuși, broderiile delicate și motivele aplicate combină elemente fresh. Tocmai de aceea, pot fi purtate în orice context. Chiar dacă majoritatea asociază hainele tradiționale cu anumite ocazii, piesele vestimentare din colecția noastră se adaptează în funcție de fiecare eveniment. 

De-a lungul anilor, variantele de ii tradiționale au devenit surse de inspirație pentru marile case de modă. Hainele autentice, care marchează trecutul românilor, dar și prezentul și viitorul au ajuns pe podiumurile de modă din Milano sau New York. Tocmai de aceea, ia devine un obiect vestimentar care poate transcende timpul și pe care o poți purta cu bucurie oriunde mergi: 


 • Evenimente de sărbătoare - Fie că e vorba de aniversări sau evenimente speciale precum nunți sau botezuri, ia devine alegerea ideală. Tocmai datorită designului spectaculos pe care îl prezintă, ia va reuși să atragă toate privirile. 

 • Concerte - În ceea ce privește evenimentele culturale, ideile creative de îmbinare a pieselor vestimentare nu trebuie să aibă limite. Găsește o combinație șic, îndrăzneață, dar în același timp echilibrată. Cămașa tradițională poate fi asortată cu o pereche de blugi clasici și bocanci sau sneakerși în același ton. 

 • Conferințe sau workshop-uri - Nu contează că ești antreprenor sau om de afaceri, ia va arăta bine pe tine în orice context. Dacă trebuie să ajungi la o întâlnire importantă nu ezita să înlocuiești costumele sobre cu ceva mai dinamic. Pe site vei găsi opțiuni diverse, care te vor ajuta mai mult ca sigur să impresionezi. 


Ii tradiționale bărbătești din diverse zone ale țării 


Ia tradițională bărbătească nu a suferit modificări de-a lungul timpului. Totuși, modelele diferă semnificativ de la o zonă la alta. 


Dacă îți dorești un look personalizat, cool și familiar iată care sunt alternativele în funcție de fiecare regiune în parte: 


 • În Maramureș ia bărbătească are mâneci foarte largi, cu broderie pe margine și se poartă deasupra pantalonilor. Materialul folosit pentru definitivarea iei este inul, o opțiune delicată, care oferă senzații plăcute la atingere. Designul prezintă încrețituri pe umeri și guler înalt. În ceea ce privește cromatica, albul este nuanța predominantă. Însă, dacă vrei să oferi o notă familiară esteticii generale poți opta pentru orice culoare. 

 • În Hațeg, ia este lungă, până la genunchi. În unele cazuri, poate fi chiar peste genunchi. Materialul folosit este o pânză subțire. Designul prezintă mâneci largi, confortabile, care permite realizarea cu ușurință a mișcărilor. Manșetele sunt brodate, pentru un plus de strălucire. 

 • În Botoșani, iile prezintă un croi drept. Pe vremuri, era purtată atât în zilele de sărbătoare, cât și la muncile câmpului. Țesăturile sunt realizate din cânepă și bumbac, două materiale care se îmbină armonios pentru a forma un tot unitar perfect. Simplitatea este elementul central al iilor din Botoșani. Gulerul este cusut cu model pe margine, iar manșetele sunt colorate în nuanțe intense. 

 • În Bihor iile iau diverse forme, în funcție de momentul zilei. Pe timp de zi, oamenii purtau cămăși scurte cu mâneci largi. Pentru a scoate în evidență talia, se adaugă o curea. În ceea ce privește sistemul de închidere, mecanismul este unul foarte simplu. Există niște șnururi colorate în zona gâtului, care facilitează închiderea cu ușurință. Modelele mai extravagante integrează elemente cusute pe umeri și gulere înalte, brodate pe margine cu motive tradiționale. 

 • În zona Moldovei, o ie tradițională este realizată din pânză albă, brodată la guler și mâneci. Se numără printre cele mai simple ii tradiționale bărbătești. Totuși, prin detaliile fine, reușește să atragă toate privirile și să se adapteze în funcție de evenimentul unde este purtată. 


Ce semnificații prezintă modelele de ii tradiționale bărbătești? 


La Iiana vei găsi o gamă diversificată de alternative. Sunt folosite doar materiale premium, de calitate superioară. Tocmai de aceea, nu vor apărea situații sau incidente neplăcute. Piesele vestimentare asigură grade sporite de confort, siguranță și funcționalitate. 


În ceea ce privește simbolistica elementelor estetice, designul impresionează prin nuanțele inedite pe care le prezintă. Fiecare culoare spune o poveste specială: 


 • Galbenul simbolizează energia, dinamismul și puterea. 

 • Verdele înseamnă viață, vitalitate și puterea de a merge mai departe. 

 • Albastrul este o nuanță nobilă, care generează bucurie și aduce speranță.  

 • Albul este etalonul purității și a gingășiei. 

 • Roșul semnifică pasiune și mister. 


La Iiana vei găsi modele variate de cămăși bărbătești, care păstrează farmecul aparte al fiecărei regiuni din România. De asemenea, toate au la bază elemente de design nonconformiste, care te vor ajuta să definitivezi o ținută actuală. Le  poți purta oriunde, indiferent că e vorba de aniversări sau petreceri alături de cei dragi. De asemenea: 


 • Sunt modele 100% unicate, definitivate din pasiune pentru frumos. Nu vei găsi aceeași ie pe piață. 

 • Procesul de stilizare este derulat cu o atenție deosebită la detalii și integrează motive tradiționale românești. 

 • Sunt rezistente și ușor de asortat. Dacă îți dorești să creezi ținute spectaculoase, tot ce trebuie să faci este să-ți lași imaginația să zboare. 

 • Reprezintă cadouri inspirate, cu care nu ai cum să dai greș, indiferent de context. 


La Iiana prețuim poveștile cu sens și hainele cusute din drag pentru folclor. Iile bărbătești din colecția noastră inspiră masculinitate și forță. Sunt, în același timp, variante de o frumusețe gingașă, care te vor ajuta să-ți exprimi personalitatea. Evidențiază trăsăturile și integrează modele extravagante.


Alege inspirat și bucură-te de un stil unicat! 


Fii la curent cu noile apariții în materie de ii tradiționale românești și creează-ți un look unicat!

ie barbateasca
ie barbati
Citeste mai mult

Te așteptăm în showroom-ul nostru din București, sector 4, Piața Națiunile Unite 3-5, Bloc A, Scara A, Etaj 2, Ap 13.

Program: de luni până sâmbătă, în intervalul 10:00 – 18:00. Contact: 0737 335 566 / 0722 326 378