Suman Autentic Romanesc Metropolitan din Stofa de Lana si Cashmir Cusut Manual

Etnic
Cod produs: SU03MET
Ghid marimi:

1.986,00 Lei
Cantitate:


Descriere

Suman romanesc din stofa  de lana si cashmir (o tesatura speciala, cu tinuta, avand in compozitie 80% lana si 20% cashmir, care ii confera o textura fina dar in acelasi timp rezistenta, calduroasa si usoara.), brodat manual. 

Sumanul este realizat intocmai ca modelul autentic (model care poate fi admirat in zilele noastre la Muzeul Metropolitan de Arta din New York), avand o croiala dreapta, cu maneca usor clopot, 2 buzunare pe fata si o broderie complexa pe maneci, fata, spate si guler. Sumanul este captusit cu brocart, (o tesatura din bumbac si matase de calitate superioara) se inchide cu patru gaitane  si are o lungime midi de 95 cm.


Modelul sumanului dateaza din perioada interbelica, il regasim in pozele vechi, purtat de Regina Maria a Romaniei si de Principesa Ileana. Regina Maria a promovat acest tip de port traditional, generand un curent identitar romanesc, broderia sumanului este traditionala schilereasca.
Acest costum si-a luat numele de la taranul deputat Dinca Schileru, acesta fiind cel care a creat costumul schileresc. Acest model este creatia colectiva a stramosilor nostri romani.

Broderie manuala.

 

Creat si produs in Romania.


 

Descriere

Specificaţii

Regiuni
Oltenia