0
Accesorii pentru haine traditionale
Toate categoriile
Afiseaza filtre
Afişare 1 - 12 din 26 (3 pagini)

Accesorii traditionale romanesti - Esențiale unui stil unic Nicio ținută ar arăta la fel fără integrarea unor accesorii traditionale romanesti. Sunt elemente indispensabile unui stil cu adevărat aparte, care inspiră forță, vitalitate și mai ales creativitate. Podoabele simbolizează dorința omului de a se distinge sau de a marca un anumit eveniment. Modelele noastre de accesorii tarditionale romanesti subliniază eleganța și originalitatea. Reproduc întocmai farmecul capodoperelor din trecut. Sunt lucrate manual, în atelierele noastre, din dorința de a îmbina două elemente aparent complementare - clasic și modern. 

Ne dorim ca fiecare client care alege produsele noastre să-și aducă aminte de momentele frumoase din trecut, dar și să-și creeze stiluri aparte. Accesoriile noastre devin piese statement, capabile să ofere o pată de culoare inedită hainelor abordate. 

Ce include gama noastră de accesorii traditionale romanesti?


Ne place să ne jucăm cu paleta cromatică și motivele tradiționale, tocmai de aceea gama noastră include opțiuni variate. Accesoriile autentice completau armonios costumul popular și îi confereau o strălucire aparte. Pe vremuri, femeile își definitivau singure accesoriile - țeseau diverse piese de îmbrăcăminte și le împodobeau cu broderii frumoase. Unele dintre ele erau purtate doar în zi de sărbătoare, tocmai pentru a celebra așa cum se cuvine momentul. Desigur, astăzi, asemenea meșteșuguri sunt aproape uitate, tocmai pentru că majoritatea persoanelor cumpără haine confecționate industrial.

Însă, noi am păstrat arta tradițională românească și am ales să o transmitem mai departe prin produsele noastre. Modelele de accesorii traditionale romanesti se potrivesc de minune și tendințelor actuale în materie de modă. Am reușit să mixăm toate elementele care te vor ajuta să definitivezi un look impresionant. 

Iată câteva dintre accesoriile pe care merită să le iei în calcul și care adaugă o anumită particularitate hainelor: 

  • Paftale - Piese ornamentale, confecționate din metal și pietre prețioase. Iau forma unor curele deosebite, care prezintă atât avantaje funcționale, cât și estetice. Fixează ținuta și complimentează trăsăturile. Dacă alegi paftale vei reuși mai mult ca sigur să ieși în evidență. Finisajele delicate creează efecte vizuale armonioase. 

  • Fote țesute cu motive tradiționale - Fotele sunt piese vestimentare versatile, tocmai pentru că arată spectaculos în orice combinație estetică. Le poți purta alături de rochii vaporoase, fuste sau chiar pantaloni. Indiferent de alegere, rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor. Modelele etno cusute manual transmit mai departe povești încântătoare. 

  • Batice cusute manual - Baticul este un accesoriu specific femeilor din România, dar și din alte țări slave. Pe vremuri, când femeile intrau în biserică li se impunea să-și acopere capul. În general, femeile căsătorite, văduve sau ajunse la o vârstă înaintată purtau batice. Era un element indispensabil atât portului popular, cât și activităților de cu zi din gospodărie. 


De ce să alegi accesorii traditionale romanesti din colecția noastră?


Dacă îți place să ieși în evidență prin eleganță și unicitate, gama noastră de accesorii traditionale romanesti ți se va potrivi de minune. Sunt create special pentru cei care își doresc să își definească un stil vestimentar personalizat. 


În plus: 


  • Sunt lucrate manual - Nu sunt doar simple accesorii, ci devin modalități prin care poți impresiona, indiferent de evenimentul pe care trebuie să-l marchezi. Îți vor pune în lumină trăsăturile și vor crea efecte vizuale inedite. 

  • Se potrivesc de minune oricărui stil - Indiferent că ești adepta hainelor formale sau a celor elegante, accesoriile vor completa armonios ținutele abordate. Creativitatea nu are limite atunci când vine vorba de variantele 100% unicate. 

  • Integrează materiale delicate, țesute cu atenție - Fotele și baticele tradiționale sunt cusute cu broderii și motive autentice, inspirate din folclorul românesc. În ceea ce privește gama de paftale, materialul principal este alama, peste care se definitivează finisaje inedite. 


Indiferent de alegere, accesoriile vor reuși să-ți ofere un aer rafinat, dar în acelașu timp extravagant.


Cum integrezi accesorii traditionale romanesti în ținute moderne?


Modelele noastre de accesorii traditionale, fie că e vorba de batice sau fote, au acel ceva fresh, modern și tineresc. Sunt piese cu adevărat special pe care merită să le abordezi în stiluri diverse. 


Iată câteva idei pe care le poți încerca: 


  • O cămașă albă cu mâneci bufante, o pereche de pantaloni conici și o fotă tradițională - Alternativa ideală în cazul în care vrei să oferi un suflu fresh hainelor office. Poți opta pentru o fotă colorată, care integrează modele geometrice, pentru a contrasta celelalte elemente ale ținutei. Completează totul cu pantofi stiletto și accesorii fine. 

  • O pereche de blugi drepți, un top simplu, o jachetă brodată manual, paftale și batic colorat - O ținută mai rustică, dar foarte actuală. O poți aborda atunci când vrei să te relaxezi cu o plimbare prin oraș. Dacă vrei să adaugi și mai multă culoare alege o pălărie lucrată manual. În ceea ce privește încălțămintea, optează pentru bocanci, sneakerși sau cizme cu toc. 

  • O rochie tradițională lungă accesorizată cu paftale, fotă și batice - Dacă trebuie să participi la un eveniment important și vrei să atragi toate privirile, o asemenea variantă ți se va potrivi de minune. Alege totuși o rochie uni, într-o nuanță neutră, pentru a păstra echilibrul vizual. 


Vrei să te bucuri de un stil autentic? În colecția iiana vei găsi accesorii lucrate din drag pentru arta și tradiția românească. În gama noastră vei găsi atât batice cusute manual, cât și fote tradiționale. Ne place să jonglăm cu stiluri și să oferim fiecărui client șansa de a-și pune în evidență trăsăturile. Toate variantele sunt lucrate în atelierele noastre și integrează doar materiale și țesături delicate. 


Urmărește-ne pe rețelele sociale și fii mereu la curent cu noile apariții în materie de accesorii traditionale!accesorii traditionale romanesti femei
batic femei
botine traditionale
brau traditional
Citeste mai mult


Te așteptăm în showroom-ul nostru din București, sector 4, Piața Națiunile Unite 3-5, Bloc A, Scara A, Etaj 2, Ap 13
Program: de luni până sâmbătă, în intervalul 10:00 – 18:00. Contact: 0737 335 566 / 0722 326 378

Comandă online cu livrare în România și în străinătate.