0
Accesorii pentru haine traditionale
Toate categoriile
Afiseaza filtre
Afişare 1 - 12 din 18 (2 pagini)

Podoabele și bijuteriile, ca ornamente ale trupului, au apărut și au fost purtate înaintea veșmintelor. Mai târziu, podoabele făceau obiectul succesiunilor testamentare și al foilor de zestre. Podoabele simbolizează dorința omului de a se distinge, de a marca un anumit eveniment, dar și apartenența la un grup social sau de vârstă.

S-a reușit cu greu să se reproducă aceste podoabe în zilele noastre, însă admirația și farmecul acestor capodopere a meritat tot efortul.

Accesorii Haine Traditionale Romanesti, purtate cu mândrie oricand!

Accesoriile traditionale romanesti pentru haine femei sunt o parte importantă a costumului popular. Aproape fiecare costum tradițional are accesorii traditionale romanesti femei, accesorii speciale care îl fac complet. Acestea adaugă o anumită particularitate și uneori chiar caracter național hainelor.

Majoritatea bijuteriilor sunt folosite ca accesorii vestimentare naționale, dar în unele țări, obiectele foarte interesante și extraordinare devin accesorii pentru ținuta tradițională. Costumul tradițional al României este tipic slav.

Femeile române erau foarte pricepute în meseriile de îmbrăcăminte populară - filau lână, țeseau diferite piese de îmbrăcăminte, coseau articole de îmbrăcăminte, le împodobeau cu broderii frumoase și își realizau accesorii traditionale necesare.

Desigur, astăzi, aceste meșteșuguri sunt aproape uitate, deoarece majoritatea oamenilor cumpără haine confecționate industrial. Dar românii încearcă în continuare să-și păstreze tradiția meșteșugurilor populare cu ajutorul muzeelor, comunităților de meșteri și școlilor de artă populară. La Iiana, accesorii traditionale romanesti femei sunt purtate și la o ținută casual.

Îmbrăcămintea tradițională românească nu s-a schimbat prea mult în ultimele câteva sute de ani. Structura unui costum popular a rămas aceeași - o cămașă sau o rochie, pantaloni pentru bărbați sau o îmbrăcăminte asemănătoare unei fuste pentru femei, o centură, o coafură, îmbrăcăminte exterioară și accesorii traditionale romanesti femei. În România, arta brodării se păstrează până astăzi, la fel ca în multe țări slave. Și există o mulțime de meșteri care continuă să decoreze îmbrăcămintea populară cu cusături și modele tradiționale.

Broderia tradițională românească arată festivă și face ca întreaga ținută să fie vie și unică. Bluzele brodate transilvănene sunt bogat împodobite cu cusături. Decolteurile lor sunt adunate cu un șnur și se aplică dantelă manuală pentru a înfrumuseța decolteul. La gât femeile poartă accesorii traditionale romanesti femei lucrate manual. Mânecile sunt întotdeauna largi și opulente. Manșetele sunt, de asemenea, decorative.

Bijuteriile lucrate manual sunt accesorii traditionale romanesti femei apreciate și purtate si astăzi

Accesoriile tradiționale romănești pentru femei sunt apreciate chiar și în viața de zi cu zi. Pentru culorile vii care pot accesoriza o ținută serioasă pentru birou sau pentru a prețui munca mâinilor pricepute care creează accesorii traditionale romanesti femei. Bijuteriile lucrate manual sunt făcute și alese una câte una, prin urmare nu vor exista niciodată două articole la fel. Bijuteriile lucrate manual au o semnificație sentimentală atât pentru creator, dar și destinatar.

Începe cu un meșteșugar care proiectează din experiența personală sau cu intenția de a îndeplini o cerere. Timpul este un instrument prețios care este folosit pentru a înțelege piesa care este creată. Fiecare piesă are nevoie de o cantitate substanțială de timp pentru a fi creată pentru a asigura o calitate care ar putea fi pusă în pericol prin grăbire sau de la o mașină programată. Cu bijuteriile lucrate manual, aveți opțiunea de a adăuga personalitate fiecărei bijuterii.

Un alt accesoriu din portul popular care se poartă și astăzi este brau tradițional. Se poartă peste pantalonul drept, la un costum elegant, pentru a scoate în evidență talia. Un brau traditional este o centură îngustă lucrată manual, de obicei țesută. Un brau traditional este recunoscut ca făcând parte din accesorii traditionale romanesti femei. Dar un brau traditional este purtat cu mândrie și de bărbați, peste cămașă. Îmbrăcămintea exterioară pentru femei a fost similară cu îmbrăcămintea exterioară masculină, dar mai decorată.

Hainele de lână și vestele din piele de oaie ar putea fi înfrumusețate dens cu broderii și aplicații, în special veste din piele de oaie numite „pieptar”, care erau extrem de înfrumusețate. Piesele de îmbrăcăminte pentru femei erau, de asemenea, diferite. Fetele tinere poartă coroane de flori și panglici, miresei pun diverse căști specifice, iar femeile căsătorite folosesc un batic femei.

Botinele tradiționale sunt diferite în funcție de zonă și sunt deosebite la bărbați și femei

Botinele tradișionale sunt purtate cu mândrie la orice eveniment festiv, sărbătoare tradițională. Încălțămintea era la fel ca la bărbații români - pantofi din piele, botine traditionale sau cizme înalte.

Reginele, prinții și prințesele românești au preferat deseori costumele populare locale decât hainele universale de curte europene la sfârșitul secolului al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea. Există fotografii și cărți poștale vechi care demonstrează asta. Chiar și atunci când majoritatea instanțelor europene îmbrăcate după cele mai noi tendințe ale modei, regalitatea românească a făcut din îmbrăcămintea brodată și accesoriile tradiționale simbolurile identității naționale românești și chiar mijloacele de completare a bugetului de stat - prin exportarea acestor articole autentice în țările vecine și îndepărtate. Mai mult decât atât, Regina Elisabeta a României (1843-1916) a făcut din costumele tradiționale românești ținuta curții regale în anii 1870. Purtau inclusiv botine tradiționale, brâu tradițional și batic femei.

Multe femei nobile și femei de clasă înaltă de atunci purtau rochia populară locală de multe ori. Printre zeci de articole vestimentare tradiționale românești, au fost articole foarte diferite. Unele dintre ele erau foarte simple și se potriveau doar sătenilor obișnuiți și clasei joase, cum ar fi botine traditionale, dar altele erau atât de ornamentate, festive și opulente încât puteai vedea cu ușurință crema societății care le purta, vorbind despre accesorii traditionale romanesti femei lucrate manual.

Unul dintre multele stiluri tradiționale românești de fuste este numit „valnic”. Este o îmbrăcăminte țesută înfășurată purtată de femei. De obicei, era confecționat din lână și țesut manual. Designul și modelele țesute au fost diverse. Un valnic era purtat cu o cămașă brodată și era mereu purtat cu o cămașă țesută, prinsă la mijloc cu un brau traditional. Modelele erau dungate, în carouri, florale sau geometrice, lucrate manual.

Batic femei și brau traditional sunt specifice portului populat în funcție de zonele geografice

Batic femei este un accesoriu specific femeilor căsătorite din România, dar și din alte țări slave. Când femeile intrau în biserică li se impunea să-și acopere capul. Baticul pentru femei era purtat în special de femeile căsătorite, femeile văduve sau bătrânele satului. Dar nu numai atunci când purtau la horă portul popular. Ci și în viața de zi cu zi din gospodărie. În Transilvania, baticul pentru femei este numită maramă.

Aceasta are, se pare, o origine orientală. Maramă este un batic femei țesut subțire din lână fină și înfrumusețată cu modele țesute și cu un model pe margini. Cămășile și bluzele brodate au fost probabil cea mai populară și diversă piesă vestimentară în multe țări din Europa de Est, inclusiv în România. Toată lumea le-a purtat în viața de zi cu zi și pentru ocazii speciale. Cele mai multe bluze erau lucrate manual și brodat, prinse în talie cu un brau traditional.

Fusta tradițională avea purtată peste ea o fotă. Fustele populare românești sunt de obicei țesute și bogat decorate cu modele. De asemenea, bărbații și femeile folosesc veste din piele de oaie foarte ornamentate. Aceasta ar putea fi cea mai înfrumusețată haină a garderobei tradiționale românești. Printre garnituri se numără broderii colorate, fire aurii, împletituri, decorațiuni din piele și metal.

O vestă din piele ajută în zilele reci de iarnă, fiind extrem de confortabilă. Iarna, îmbrăcăminte exterioară decorată arată magnific. Este o haină de lână, de obicei albă, decolorată și împodobită cu multe ornamente, broderii, împletituri și accesorii traditionale romanesti femei lucrate manual.

accesorii traditionale romanesti femei
batic femei
botine traditionale
brau traditional
Citeste mai mult


Te așteptăm în showroom-ul nostru din București, sector 4, Piața Națiunile Unite 3-5, Bloc A, Scara A, Etaj 2, Ap 13
Program: de luni până sâmbătă, în intervalul 10:00 – 18:00. Contact: 0737 335 566 / 0722 326 378

Comandă online cu livrare în România și în străinătate.